Column | Hondenbeleid

Gepubliceerd op 21 maart 2016 om 13:07

Column | De Pokémon gekte

Is iedereen een beetje uitgerust van de zomervakantie? Of heeft iedereen zich suf gelopen achter de Pokémons aan? Leuke bezigheid voor kinderen in de vakantie. Dat volwassenen hier ook aan meedoen, is voor mij een raadsel.

Lees meer »

Dit beleid ruikt naar discriminatie…

Daar loop je dan met je goede gedrag je hondje uit te laten, ze poept, je ruimt het op en geen prullenbak te bekennen in de buurt. Dit is toch te zot voor woorden. Wel paaltjes waar een prullenbak aan hoort te zitten, waarbij je dan de poepzakjes op gestapeld ziet liggen. Dit allemaal in de wijk Lewenborg, waar ik woon en daar dus getuige van ben. Ik erger mij daar groen en geel aan. Ik hoop en ik denk vele mensen met mij dat de gemeente Groningen hier wat aan gaat doen.

Sinds 1 mei 2011 is nieuw hondenbeleid van kracht in onze gemeente. Op basis van alle reacties op het hondenbeleid, de uitkomsten van enquêtes en praktijkervaringen worden vanaf 1 juli 2012 de regels van het hondenbeleid op sommige punten aangepast. Hondenpoep moet vanaf dat moment overal worden opgeruimd, ook in de goot en ook in de uitrengebieden.

Het hondenbeleid moet eraan bijdragen dat iedereen op een prettige manier gebruik kan maken van de openbare ruimte en het groen. Honden horen er nu eenmaal bij in onze stad. Ze zijn immers belangrijk voor het welbevinden van de baas en voor de levendigheid en niet te vergeten voor de sociale contacten in de buurt.

Er moet in de stad natuurlijk ook ruimte zijn om te spelen, te sporten en te wandelen zonder te hoeven letten op hondenpoep en loslopende honden. Met de uitwerking van het hondenbeleid wil de gemeente alle Stadjers zoveel mogelijk tegemoet komen. In de hele stad zijn daarom de hondenuitlaat- en uitrengebieden opnieuw aangewezen.

Groene wijk Lewenborg in Groningen.

Over deze wijk wil ik het graag hebben met jullie. Lewenborg is één van de groenste wijken van de stad Groningen. Er zijn lange en verschillende wandelroutes om je hond uit te laten, dat is het probleem niet. Wat wel het probleem is, is dat er bedroevend weinig prullenbakken staan om je opgeruimde hondenpoep in te deponeren. Moet je je voorstellen dat je een wandeling maakt van twee uur, en daar dan loopt met in je hand een zakje met hondenpoep die je nergens kwijt kan. Ja, in de bosjes gooien, of in de sloot, zoals al vele mensen doen. Ook word het gedeponeerd bij die paaltjes, waarop staat losloopgebied. Dus met andere woorden: WIJ MISSEN HIER PRULLENBAKKEN!! 

Wat te denken van die plakkaten die de paarden neerleggen, vaak op de wandelpaden, ook dat nog. Kattenpoep is ook zoiets, ben je lekker aan het tuinieren, graai je met je handen weer door de stront. Bah.

Wij zijn één van de duurste steden van Nederland als het gaat om hondenbelasting. De hondenbelasting in Groningen voor 1 hond bedraagt € 116,40. Hoe krom is het dan dat je de hondenpoep op moet ruimen? Nou vind ik dat persoonlijk nog niet zo’n heel groot probleem, maar wel dat er dan geen prullenbak in de buurt is om het in te deponeren! Wat jij? Voor de paarden en katten wordt er toch ook geen belasting betaald?

Hier kan je de petitie tekenen tegen hondenbelasting: https://stophondenbelasting.petities.nl/

Vind jij hondenbelasting ook zo’n onzin?

 

Vlindertje73 (Engelina)

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.