Biografie:

Engelina Fenn (1973) is in Drenthe geboren en woont al jaren in Groningen. Dat ze opgroeide in Friesland, maakt haar een echte Noorderling. Ze is een sprankelende persoonlijkheid die beide kanten van het leven heeft meegemaakt. Eerder publiceerde ze korte verhalen, waarvan een aantal is gepubliceerd in twee bundels. Wekelijks schrijft ze een column in de digitale wijkkrant, altijd weer met een belangrijk moraal erin verweven.

 

Persoonlijkheden van Engelina:

Ik houd niet van spruitjes, om maar met de deur in huis te vallen. Koken vind ik erg leuk om te doen en ik heb dan ook regelmatig mensen aan mijn tafel die van mijn kookkunsten komen genieten. 

Lezen mag ik ook graag doen, alleen heb ik daar voor nu even niet zoveel tijd voor. Je weet wel, een manuscript herschrijven is niet iets wat je zó even doet. 

Wandelen met mijn hondje doe ik natuurlijk ook en als het lopend niet wil vanwege mijn fibromyalgie, dan neem ik mijn scootmobiel en kan zo verder dan enkel een blokje om. Zo woon ik vlakbij een prachtig natuurgebied, waar zowel Snoopy en ik erg van genieten. Soms schrijf ik verhalen vanuit Snoopy verteld. 

Zoals je op de andere foto kan zien, heb ik ook een kat. Micky is zeer huiselijk en wil alleen naar buiten als het zonnetje schijnt en ik in de tuin ben. Samen zijn het de beste vriendjes. Micky vindt je ook terug in de verhalen over Snoopy. Ik wens je veel lees plezier!

Voordat ik afgekeurd werd, was ik vrachtwagenchauffeuse. Dit was een heerlijke en onvergetelijke tijd. Net als al mijn andere banen trouwens. Ik heb altijd met heel veel plezier gewerkt in de binnenvaart, passagiersvaart, horeca, vertegenwoordiger en beveiliger. 

Oh en weet je... al sinds mijn veertiende hielp ik mee op een boerderij, waar ik koeien melkte, schoffelde, tractor leerde rijden, aardappels sorteerde en kalfjes op de wereld hielp. Kortom alle werkzaamheden die je maar kan bedenken op een boerderij. 

Sporten mocht ik ook graag doen. Tennis, volleybal en kaatsen.
Helaas gaat dat nu niet meer en geniet nu van de momenten dat ik buiten ben met Snoopy. Zij is hét die mij zo lang mogelijk op de been houdt.

Mijn muziek keuze is heel divers, zo lang het maar geen klassieke muziek is. Sinds mijn achtste speel ik op een accordeon.

Wekelijks schrijf ik met veel plezier een column.

Wil je nóg iets van mij weten? Vraag het gerust