Samenvatting:

Hoe ontsnap je uit de criminaliteit en aan een donkere toekomst? Engelina Fenn wist haar verleden achter zich te laten en verwerkte haar ervaringen in de thriller Ontsnapt aan de dood.

Hoofdpersoon Monica leidt met haar vriend Willem, met wie ze samen een pension runt, een rustig leventje. Door gasten van het pension raakt ze echter onverwachts verzeild in het criminele circuit en de wereld van de drugshandel. Monica is haar leven niet zeker en wordt beheerst door angst. Ook in de liefde wordt haar vertrouwen telkens op de proef gesteld. Hoe weet ze zich weer los te maken uit het wereldje en te overleven?

Ontsnapt aan de dood is een aangrijpend debuut waarin het maken van de juiste keuzes een belangrijke rol speelt. Drugshandel, afpersing en afrekeningen in het criminele circuit zijn bijna wekelijks in het nieuws, en dit boek laat die rauwe kant van onze samenleving zien.

Aangrijpend debuut over het belang van juiste keuzes


Zeer urgent verhaal over drugs, macht en geld


Toont de rauwe kant van de samenleving


Verdwaald tussen de criminelen maakt overleven een kunst op zich

De aanzet tot het schrijven van mijn boek: "Ontsnapt aan de dood"

Mijn verleden is zo heftig geweest, dat zelfs de psychiater mij niet verder kon helpen om het te verwerken. Daarom heb ik besloten om mijn belevenissen, als boek naar buiten te brengen. Dit boek zal je meeslepen in mijn verleden. Je zal regelmatig op het puntje van je stoel zitten. Het verhaal blijft je nog lang bij, dat beloof ik.
Zo kijk ik nog steeds over mijn schouder en blijf altijd ‘op mijn hoede’. 

Een jaar of achttien geleden heb ik een turbulente periode meegemaakt. Dit was zo heftig dat ik er nu de naweeën nog van ondervind. Ieder mens wel weet dat teveel stress en trauma’s slecht zijn voor je lichaam.  Om te proberen alles een plekje te geven, heb ik die turbulente periode tot een boek geschreven. Hierin kun je lezen, hoe je zo makkelijk de andere kant van de maatschappij in wordt gezogen. Een leven wat je helemaal niet voor ogen had. Hel op aarde, echt waar. Alle dagen op je hoede moeten zijn, maakt je een ander mens.

De weg eruit… is de leidraad en kan je ervaren als zeer schokkend. 
Mijn boek ‘ontsnapt aan de dood’ heeft een missie! Eén met een schrijnend, zwart randje die de rauwe kant van de maatschappij laat zien. Zo moet mijn boek gaan dienen als een waarschuwing zijn om (kwetsbare) jongeren, niet dezelfde fout te laten maken als ik.

Het onderwerp van mijn boek is bijna wekelijks op het nieuws.