Signeersessie | Eelde

Gepubliceerd op 24 maart 2019 om 13:45

Spoken uit het verleden

Heb jij ooit weleens contact gehad met criminelen?
Je hebt ze in allerlei soorten en in dit geval bedoel ik niet een fietsendief of een inbrekertje.
Nee, het heuse werk waar drugs, macht en geld de overhand heeft. Je ziet het regelmatig op de televisie, een afrekening in het criminele circuit. Schietpartijen gewoon op klaarlichte dag, of het de normaalste zaak van de wereld is. Wat er allemaal omheen loopt of staat word echt niet naar gekeken.

Bijna 20 jaar geleden leefde ik zelf in die wereld. Voordat ik het door had, was er geen weg meer terug. Overleven werd een kunst op zich. Gelukkig kan ik het nog navertellen.
De trauma’s zijn nog voelbaar. Het heeft er behoorlijk ingehakt. Mijn dagelijks leven wordt er nog door gehinderd en dit bedoel ik in lichamelijke vorm. Geestelijk heb ik het redelijk verwerkt, niet door te praten over mijn verleden, maar door een boek te schrijven over mijn turbulente verleden. Dit ging mij makkelijker af dan te praten met een psychiater. Pssst, ik heb er heel wat versleten.

Het schrijven van mijn boek “ontsnapt aan de dood” ging natuurlijk ook niet van een leien dakje. Het bracht mij terug naar het verleden. Opnieuw ging ik door die hel. Weet je wat dan zo apart is? Je bent opeens veel alerter. Dit uit zich bij mij in de gekste dingen. 10 keer een beter gehoor bijvoorbeeld. Het is waanzin dat weet ik, de kat zijn pootjes op de houten trap klinken in mijn oren als voetstappen en dat terwijl hij heuse fluweelzachte voetzooltjes heeft. Op de televisie ben ik meer gespitst tijdens het nieuws als er ergens een schietpartij heeft plaatsgevonden, terwijl ik er anders niet meer zo mee zat. Natuurlijk vond ik het erg als er weer een dode te betreuren viel, maar nu… nu houdt het mij soms uit mijn slaap. In de nachten complete nachtmerries en dan wakker worden badend in het zweet.

Mijn waargebeurde debuutthriller is sinds 3 november 2018 overal te koop en ik hoop hier een groot bereik mee te krijgen. Vooral vanwege het feit dat het als een waarschuwing kan gelden voor puberende jongeren en hun ouders. Echt, je kan je niet voorstellen op welke manieren je in een wereld kan belanden die je zó niet voor ogen hebt. Mijn boek toont de rauwe kant van onze samenleving.
De weg die ik heb moeten gaan om uit het criminele circuit te komen is de leidraad en deze kun je als zeer schokkend ervaren.
Mijn voorwoord is dan ook niet voor niets:

In mijn geval heeft
schrijven beter geholpen
dan welke psychiater ook.

Als je schrijft zoals je het herbeleeft,
dat zelfs je pen ervan beeft…
Dan haal je alles uit je brein”

2019©Engelina Fenn

BESTEL KNOP

 

           
 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.