Op naar Harlingen

Gepubliceerd op 21 juni 2019 om 11:55

Zó ontzettend gaaf dat ik aanstaande zaterdag 22 juni naar Harlingen ga voor een
Meet & Greet bij de Bruna met mijn boek “ontsnapt aan de dood”

Ik heb jaren in Harlingen gewoond met mijn ouders op ons woonschip, die in de Bolswardervaart lag en mijn vader had de HA6, een garnalenkotter. Hiermee gingen we in de zomer en andere vakanties vaak mee naar Vlieland.

Het nieuws dat ik rond spreidde op social media om mijn Meet & Greet kenbaar te maken is opgepikt door zowel, Harlingenboeit als RadioStadHarlingen en bij de laatste heb ik om 12.10 uur een interview.
Deze is dan live te beluisteren via FM 106.2 en Ziggo 104.1 en uiteraard via livestream op internet. Spannend, het is mijn eerste interview ever!

Er komen zoveel herinneringen naar boven, dat ik er puntsgewijs een paar met jullie zal delen:

  • 1979: Een enorm dik pak sneeuw, we lagen toen met het schip nog voor de sluis vlakbij de Witte Kas, daar waar ook een aapje was.

  • Danielle ontmoet op de lagere school en vanaf dat we elkaar zagen, waren we hartsvriendinnen en zijn dat nóg steeds. We zagen elkaar elke dag en waren onafscheidelijk. Wat hebben we een lol gehad als kind. Hier heb ik teveel anekdotes over om op te noemen…

  • Na de lagere school naar de L.E.A.O. en Danielle naar de huishoudschool, het was gelukkig in één hetzelfde gebouw.

  • Van alle plaatsen waar ik heb gewoond, woonde ik het langst in Harlingen.

  • De lekkerste suikerbrood kwam bij bakker Elzinga vandaan.

  • Ik een keer een mevrouw, ‘klessebes’ noemde en zij vervolgens nooit meer wat tegen ons zei. Vond mijn mams niet erg…hahhaha

  • Mijn papa een buitenboordmotor ruilde voor een papegaai en dat beest altijd in mijn tenen wilde bijten.

  • 1985: Verhuisden we naar Firdgum, een gehucht tussen Tzummarum en Minnertsga in. Midden op het platteland, eerst vond ik het helemaal niets maar wat heb ik daar een leuke tijd gehad. Op de fiets naar school in Harlingen, achttien kilometer heen en achttien kilometer terug met een hele groep. Kaatsen heb ik er ook geleerd, toffe sport. Vanaf de zeedijk kon ik soms mijn papa heel in de verte zien vissen. Op een naburige boerderij was ik kind aan huis en hielp daar mee met koeien melken, aardappelrooien en alles wat er verder nog meer gebeurt op een boerderij.

  • Na de L.E.A.O. ging ik in Leeuwarden naar de M.D.G.O V.Z. ook met veel plezier.

  • 1994: Was ik school beu en ging varen op de binnenvaart, vrijheid blijheid.

Harlingen blijft altijd aan mij trekken, de geur van de zee, de afslag, het stadje zelf en de havens. Altijd als Danielle mij van het station afhaalt, rijden we overal even langs. Zó tof!

En nu sta ik dus 22 juni van 14.00 – 16.00 uur bij de Bruna mijn boek te promoten. Het gaat een bijzondere dag worden voor mij, één met vele herinneringen die naar boven zullen komen. Ik hoop veel bekenden, kennissen, vrienden en oud klasgenoten te mogen begroeten.

Weet je wat me nu zo leuk toe lijkt? Dat als je langskomt bij mij, je op een briefje schrijft wat jouw herinnering aan/of met mij was… Lijk mij ontzettend gaaf!

Zie ik je morgen?

Groetjes,

Engelina

www.ontsnaptaandedood.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.