Slecht en goed nieuws

Gepubliceerd op 16 april 2019 om 16:59

Zoals iedere Facebook gebruiker wel weet staat er altijd bij je eigen naam ‘wat ben je aan het doen?’ Nou, laat ik met het slechte nieuws beginnen… dan valt het straks allemaal wel weer mee. Als ik daar op FB een tekst zou typen, dan gaat het als volgt en dat elke dag, twee week lang… 

“Ik hang boven de kattenbak om te kijken of mijn jeweetwelkater al heeft geplast…”

Micky kon niet of met heel veel moeite er een paar druppen uit krijgen en blèren dat ie kan… zo’n harde mauw gaat je werkelijk door merg en been. Al nachtenlang niet geslapen en inmiddels vier keer bij de dierenarts geweest. Meneer heeft blaasgruis en een blaasontsteking. Hij ging om de haverklap in zijn bak zitten, alleen kwam er niets of een paar drupjes. Je staat machteloos, een dier kan je niet vertellen waar het pijn doet. Onrust in zijn lijf liet hem door het huis dwalen, onder zijn muzikale begeleiding. De tranen schieten je ervan in de ogen. Witte plastic korrels in zijn bak, om urine op te vangen zodat dit op kweek kon. Meneer vond het maar niets en met het weinige wat er kwam, snel naar de dierenarts. Zijn zuurtegraad was veel te hoog.
Zo ook vandaag moest ik weer urine inleveren en de plastic korrels waren herbruikbaar…ja ja het milieu hé… maar goed, Micky deed me daar toch een plas, je hoorde het gewoon kletteren op de bodem.
Ik noemde het lachend; ‘Mijn jeweetwelkater plast als een beer!’
De urine kon ik zonder moeite opzuigen met zo’n ding. De zuurtegraad is nog te hoog, dus zit hij nu aan speciaal voer vast.
Mijn hondje Snoopy had tegelijkertijd ook wat, haar rechteroog hield ze het liefste dicht. Vandaag naar de speciale dieren ogendokter geweest en haar hoornvlies is beschadigd, dus aan de pijnstillers, zalfje en antibiotica. Ik hoop dat ze er beiden snel weer bovenop zijn.
Met al deze zorgen en slaaptekort is het er bij gebleven om weer afspraken te maken om her en der mijn boek te kunnen gaan promoten.

Oké, nu het goede nieuws!

In totaal hebben 62 bibliotheken in Nederland mijn boek ingekocht. Man, daar ben ik super bij mee. Zo kunnen mensen die daar lid van zijn mijn waargebeurde thriller “ontsnapt aan de dood” ook lezen.
Verder ligt vanaf vandaag mijn boek ook in boekhandel Nijman in het UMCG te koop.
Nu op naar het maken van nieuwe afspraken bij boekenwinkels, morgen klim ik in de telefoon. En er staat iets héél gaafs op het programma, alleen mag ik daar nog niet over uitweiden…  (sorry)

Dan zijn er best wel veel mensen die vragen wanneer het vervolg komt… dat doet mij ook goed. Alleen heb ik dat al wel in gedachten, maar nog geen tijd om er daadwerkelijk aan te beginnen, mede vanwege het nog volop promoten van dit deel.
Ben jij ook benieuwd?
Zo moet ik meer tijd maken om Facebook berichten, Instagram, Twitter en Linkedln te plaatsen. Uiteraard ook bloggen op mijn eigen website, naast mijn wekelijkse column.

Tijd is echt een dingetje. Een boek uitgeven is één ding, het promoten als tweede en punt drie, het verkopen is een heuse kunst af en toe. Uitgeven in eigen beheer, met de uitgeefdiensten van Palmslag, leren mij om overal deuren op een kiertje te laten zetten.
En dan maar hopen dat het kiertje een opendeur gaat worden.  Fingers crossed.

Groetjes,
Engelina

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.