Mijn eerste signeersessie

Gepubliceerd op 1 december 2018 om 13:16

Afgelopen 24 november had ik mijn eerste signeersessie van mijn debuutthriller "ontsnapt aan de dood" bij The Readshop Kroonpassage te Lelystad. Bloedje spannend vond ik het!

Ik ging er die dag blanco in toen mijn tafeltje klaar stond, waarop mijn boeken stonden te prijken.
Om mensen warm te laten lopen om mijn boek te kopen, moet je ze natuurlijk wel aanspreken. Zo sprak ik die dag vele voor mij onbekende mensen.
Ik ontmoette een man met A.L.S. en met zijn motto ‘leef het leven zolang je nog hebt’ raakte mij diep, toen ik dat in zijn boek moest schrijven, die hij van mij kocht. Met een knipoog rolde hij met zijn elektrische rolstoel bij mij vandaan. Het maakte mij nieuwsgierig… Zo zie je maar weer dat je nooit weet wat er achter een persoon zit, tenzij ze het je vertellen.

Op de terugweg in de trein, ging ik de mensen in gedachten eens bij langs.
Wie is die persoon die daar druk in de trein op zijn laptop zit te tikken?
Wie is die persoon die stoïcijns uit het raam zit te kijken?
Wie is die persoon die naast mij zit? Je weet het niet eerder voordat je een praatje aanknoopt en dan nog kun je iemand niet doorgronden. Dat hoeft ook natuurlijk ook niet. Wat dan wel weer leuk is als er een ‘binding’ is of ontstaat.
Verbinden wij ons niet met allerlei soorten mensen. Kijk eens naar je vrienden en kennissenkring, zitten daar niet allemaal verschillende persoonlijkheden tussen?
Ja toch? Bij mij in ieder geval wel!
Doordat ik nu zo vaak op pad ben, ontmoet ik talloze mensen en zo ontstaan er nieuwe verbindingen met bepaalde mensen. Mensen die mij verder kunnen helpen, die mij tips geven en mij versterken in hetgeen ik doe. Je moet je bloot geven om de ander een idee te geven wat of je wilt bereiken. Dan pas wordt het zichtbaar voor een ander en kan diegene er op inspringen om je te versterken.
Onbekenden kunnen soms heel wat voor je betekenen. Je moet je er echter wel voor openstellen. Het gesprek aangaan, duidelijk en zonder lange omwegen. Offline zichtbaarheid creëren.  

Járen geleden ben ik vertegenwoordigster geweest en dat komt mij nu goed van pas. Ik ben sowieso al niet op mijn mondje gevallen en ik heb nog geen reis gemaakt zonder een gesprek te hebben met iemand. Ook tijdens die dag in Lelystad was dat handig natuurlijk, want spreek jij weleens een wildvreemde aan? Ik dus wel en met resultaat. Met verschillende openingszinnen vlogen mijn boeken van de sta-tafel richting de kassa. Mensen waren lovend over mijn boek en werden aangestoken door mijn enthousiasme, aldus verschillende kopers.
Die lach op mijn gezicht was er niet af te krijgen die dag en eigenlijk stilletjes nog steeds niet.

Mijn boek is ook gewoon te bestellen bij mij hoor.
Klik daarvoor >>>HIER<<<

Fijn weekend allemaal!
Engelina :) 

 Reactie plaatsen

Reacties

Simone
6 jaar geleden

Heel tof en lijkt mij ook heel spannend!
Ik heb met mijn kookboeken dit nog nooit gedaan, maar wordt wellicht tijd :)

Engelina
6 jaar geleden

Hoi Simone,
Ik kan je het echt aanbevelen hoor. Je bereikt er veel mensen 'offline' mee.

Naomi
6 jaar geleden

Super dat je een eigen boem heb heel knap

Engelina
6 jaar geleden

Hey Naomi,
Dank je wel hoor ;)

lodi
6 jaar geleden

Gaaf hoor je eigen signeersessie en wat spannend! Leuk dat je boek nu te koop is en het is zeker spannend om mensen aan te spreken. En wat er bij mensen in hun hoofd omgaat, dat is altijd best raar als je er zo over na denkt.

https://lodiblogt.nl

Engelina
6 jaar geleden

Hoi Lodi,
Ja, je kan nooit iemand helemaal doorgronden. Vaak niet eens als je er al heel lang mee samen bent...

nicole orriens
6 jaar geleden

Wauw, dat lijkt me inderdaad best spannend zo'n signeersessie. Maar het klinkt alsof het je goed naar je zin hebt gehad, met interessante ontmoetingen.

Engelina
6 jaar geleden

Hoi Nicole,
Dat was het zeker! Veel van geleerd en binnenkort weer :)

Mario
6 jaar geleden

Dat is leuk om te lezen. Beetje kers op de taart dat je de kans krijgt om je boek te presenteren. Ga je dit in nog meer winkels doen?

Engelina
6 jaar geleden

Hoi Mario,
Jazeker ga ik dat in nog meer winkels doen. Aankomende 22 december sta ik weer bij the readshop in Lelystad. Ook komt volgend jaar Stadskanaal en Oosterhout aan de beurt en waarschijnlijk nog wel meer plaatsen hoor. Ik ben er nog mee bezig. Waar woon jij dan?

Maaike
6 jaar geleden

Wat gaaf zo'n signeersessie en daar mag je ook wel trots op zijn. En wat leuk dat je al die mensen gewoon aanspreekt.

Nadia
6 jaar geleden

Wat een goede strategie! Ik zie je boek ook vaak op mijn socials voorbij komen trouwens... :D

Laura
6 jaar geleden

Wow te gek!